Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Steve Jobs: Ο πιο διάσημος μηχανικός πληροφορικής για τους φοιτητές

Σε έρευνα που διεξήγαγε η General Electric σε 900 φοιτητές στο Ην. Βασίλειο, ο Steve Jobs πήρε την πρώτη θέση στους μηχανικούς πληροφορικής που θαυμάζουν οι φοιτητές και την τρίτη θέση στους μηχανικούς όλων των εποχών γενικότερα, μπροστά από επιστήμονες-κολοσσούς όπως ο Αϊνστάιν, ο Νεύτωνας και ο Έντισον…

H έρευνα καταδεικνύει ασφαλώς ότι η νέα γενιά θαυμάζει απεριόριστα τον ιδρυτή της Apple, με τους φοιτητές να τον θέτουν σαν πρότυπο με στόχο κάποια στιγμή να τον φτάσουν… Να σημειώσουμε ότι στη σχετική λίστα, ο Steve Jobs ξεπέρασε τον Bill Gates που κατέλαβε την πέμπτη θέση, αλλά και άλλους, πολύ σημαντικότερους από τον ιδρυτή της Microsoft.

Αναλυτικότερα, την πρώτη θέση κατέκτησε ο πολιτικός μηχανικός Isambard Kingdom Brunel που έγινε διάσημος για την κατασκευή γεφυρών και σιδηροδρομικών γραμμών τον 19ο αιώνα και τη δεύτερη ο πιο σύγχρονος James Dyson, διάσημος για τις ηλεκτρικές σκούπες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά τον Jobs, την τέταρτη θέση κατέκτησε ο περίφημος Nikola Tesla, διάσημος για τις ανακαλύψεις του στον ηλεκτρισμό και την έκτη, μετά τον Gates, o δημιουργός της αεριωθούμενης μηχανής Frank Whittle. Οι υπόλοιποι που συνθέτουν το top-10 είναι ο Ισαάκ Νεύτωνας, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, οι Τσαρλς Ρολς και Χένρι Ρόις και ο Τόμας Έντισον.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου