Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

13 Tips για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων και μπλογκ

 

1. Προώθηση ιστοσελίδων με ανανέωση περιεχομένου σε τακτά διαστήματα

Αναφερόμαι εδώ στην ανανέωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας ή του μπλογκ σας. Η δημοσίευση χρήσιμου περιεχομένου είναι το πρώτο βασικό βήμα για να κερδίσετε τους αναγνώστες σας. Όσο πιο συχνά δημοσιεύετε νέα άρθρα τόσο πιο συχνά γίνεται η ιστοσελίδα σας αντιληπτή από τις μηχανές αναζήτησης.

 

2. Καταχώρηση ιστοσελίδων και μπλογκ στις μηχανές αναζήτησης

Οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης διαθέτουν μία σελίδα καταχώρησης όπως το Google και το Yahoo! . Η καταχώρηση του domaine ενός μπλογκ ή ιστοσελίδας σας σε μία μηχανή αναζήτησης ουσιαστικά συμβάλλει στην ενημέρωση της μηχανής αναζήτησης ώστε αυτή να περιλαμβάνει στα αποτελέσματα μίας αναζήτησης το συγκεκριμένο μπλογκ ή ιστοσελίδα. Προσοχή, η καταχώρηση αυτή δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το μπλογκ ή η ιστοσελίδα θα εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

3. Χρήση του Blogroll στο μπλογκ

Το blogroll είναι μία λίστα άλλων μπλογκ που εσείς παρακολουθείτε επειδή σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε εύκολα να πρσθέσετε αυτή τη λίστα ειδικά όταν το μπλογκ σας στηρίζεται στην πλατφόρμα WordPress. Στην περίπτωση προσθήκης ενός blogroll στο μπλογκ σας οι ιδιωκτήτες των άλλων μπλογκ θα ανακαλύψουν ότι εσείς έχετε προσθέσει ένα σύνδεσμο προς το μπλογκ τους και πιθανότατα να θελήσουν ως ανταμοιβή να κάνουν το ίδιο πρσθέτοντας στο μπλογκ τους ένα σύνδεσμο προς το δικό σας μπλογκ. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει πιθανότητα να αποκτήσετε καινούργιους αναγνώστες προς το μπλογκ σας.

4. Σχολιασμός

Commenting ή αλλιώς ο σχολιασμός είναι μία απλή μέθοδος για τα επιτεύξετε την αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας.
Εάν ένας αναγνώστης θελήσει να σχολιάσει ένα άρθρο σας το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε αυτό το σχόλιο του για να αποδείξετε στον αναγνώστη σας ότι το σχόλιο του έχει αξία. Αυτό θα συμβάλλει στο να επιτεύξετε την αφοσίωση των αναγνωστών.
Από την άλλη εάν εσείς σχολιάζετε τα άρθρα των μπλογκ που παρακολουθείτε τότε υπάρχει πιθανότητα να προσελκύσετε νέο κόσμο (αναγνώστες) στην ιστοσελίδα σας. Βεβαιωθείτε ότι στο πεδίο URL ενός σχολίου γράφετε το URL της ιστοσελίδας σας και με τον τρόπο αυτό δημιουργείτε ταυτόχρονα ένα κατευθυνόμενο σύνδεσμο προς το μπλογκ ή ιστοσελίδα σας. Πολλοί αναγνώστες ενδεχομένως να διαβάσουν το σχόλιο που αφήσατε και να θελήσουν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας. Σύμφωνα με αυτή τη διαδικασία είναι πολύ σημαντικό να αφήνετε σχόλια που έχουν νόημα ώστε να πείσετε τους αναγνώστες να κάνουν κλικ στο URL που εισάγατε. Η διαδικασία αυτή είναι σημαντική διότι συμβάλλει και στη δημιουργία μπακ λινκ προς την ιστοσελίδα σας.

5. Χρήση RSS Feed για το περιεχόμενο

Η χρήση της λειτουργίας RSS στο μπλογκ σας διευκολύνει τους αναγνώστες σας να επανέλθουν και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας κάθε φορά που δημοσιεύετε ένα καινούργιο άρθρο ή καινούργιο περιεχόμενο.

6. Χρήση λινκ προς άλλες ιστοσελίδες

Τα λινκ ελκύουν την προσοχή των μηχανών αναζήτησης. Εάν προσθέτετε στο περιεχόμενο σας λινκ προς άλλες ιστοσελίδες ή μπλογκ μπορείτε να προσεγγίσετε την προσοχή άλλων μπλογκερ. Με την τακτική αυτή αφενός μπορείτε να προσελκύσετε νέους αναγνώστες αφετέρου μπορεί οι άλλοι μπλόγκερ να προσθέσουν στην ιστοσελίδα τους λινκ προς την δική σας ιστοσελίδα.

7. Χρήση Tag στα άρθρα

Τα Tag όπως τα λινκ ελκύουν την προσοχή των μηχανών αναζήτησης. Προσθέστε Tag σε κάθε νεό άρθρο που δημοσιεύετε διότι αυτά βοηθούν τους αναγνώστες στην αναζήτηση άρθρων με συγκεκριμένο περιεχόμενο.

8. Καταχώρηση άρθρων σε ιστοσελίδες Social Bookmark

Η καταχώρηση των άρθρων σε ιστοσελίδες Social Bookmark Digg, StumbleUpon, Reddit συμβάλλει στη δημιουργία μπακ λινκ. Η διαδικασία είναι χρονοβόρρα αλλά αξίζει τον κόπο να διαθέσετε χρόνο ώστε να καταχωρήσετε τα άρθρα σας σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες διότι αυτός είναι ένα από τους πιο απλούς τρόπους για να αυξήσετε των αριθμό των επισκεπτών.

9. Μην ξεχνάτε τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων με λέξεις κλειδιά

Όταν γράφετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας ή κάθε φορά που γράφετε ένα καινούργιο άρθρο στο μπλογκ πρέπει να το βελτιστοποιείτε στις μηχανές αναζήτησης. Πρέπει να γράφετε το περιεχόμενο σας και να εισάγετε σε αυτό τις πιο σημαντικές λέξεις κλειδιά σας.
Προσοχή διοτί σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να το παρακάνετε με τις λέξεις κλειδιά. Η υπερβολική χρήση λέξεων κλειδιά επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και μπορεί να βλάψει την κατάταξη της ιστοσελίδας σας με αποτέλεσμα το Google να αφαιρέσει την ιστοσελίδα σας από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

10. Μην ξεχνάτε τις εικόνες

Οι εικόνες δεν δίνουν απλά ένα όμορφο λοοκ στην ιστοσελίδα ή το μπλογκ. Οι εικόνες συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και στην κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

11. Γράψτε άρθρα για άλλους (Guest Blogging)

Η διαδικασία συγγραφής άρθρου για κάποιο άλλο μπλογκ (και όχι για το δικό σας μπλογκ) ονομάζεται Guest blogging. Με τον ίδιο τρόπο ένα άλλος μπλογκερ μπορεί να σας προτείνει να γράψει ένα άρθρο για το δικό σας μπλογκ. Η μέθοδος Guest blogging συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και στη δημιουργία μπακ λινκ προς την ιστοσελίδα σας.

12. Συμμετοχή σε φόρουμ / Forums και κοινωνικά δίκτυα

Δοκιμάστε να βρείτε φόρουμ όπου γίνονται συζητήσεις σχετικές με τα προιόντα και τις υπηρεσίες σας. Αρχίστε να συμμετέχετε σε αυτές τις συζητήσεις δίνοντας σωστές απαντήσεις και χρήσιμες πληροφορίες στους άλλους χρήστες. Δημιουργήστε μία υπογραφή στην οποία με διακριτικό τρόπο έχετε ένα λινκ προς την ιστοσελίδα σας. Έτσι κάθε φορά που γράφετε μία απάντηση ή ποστ στο φόρουμ προωθείτε με έμμεσο και διακριτικό τρόπο την ιστοσελίδα σας και κάποιοι αναγνώστες πιθανότατα να κάνουν κλικ και να επισκεφθούν έτσι την ιστοσελίδα. Μην δοκιμάσετε να σπαμμάρετε το φόρουμ γράφοντας ποστ και απαντήσεις μόνο με λινκ προς την ιστοσελίδα σας. Τέτοιες ενέργειες επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα. Άλλωστε, το τελευταιο διάστημα οι διαχειριστές φόρουμ είναι πολύ αυστηροί σε τέτοιους είδους ενέργειες.
Επίσης δημιουργήστε προφίλ στο Facebook και στο Twitter και κρατήστε το ενεργό βάζοντας τακτικά ανακοινώσεις σχετικές με τον τομέα σας, τα προιόντα και τις υπηρεσίες σας.

13. Off-site προώθηση ιστοσελίδων

Η προώθηση της ιστοσελίδας σας πρέπει να γίνεται με κάθε τρόπο και μέσο. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε τη διεύθυνση της ιστοσελίδα σας στην υπογραφή του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και στην επαγγελματική σας κάρτα. Επίσης μην ξεχάσετε να μιλήσετε στους γνωστούς και τους συνεργάτες σας για την ιστοσελίδα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου